FAQ

HVA VIL DET SI Å VÆRE FRIVILLIG?

Å være frivillig i YFU innebærer at du støtter våre verdier om interkulturell forståelse, lærdom for livet, setter pris på mangfold, og omsorg. Vi vil at du skal være motivert, engasjert og trives med å være YFU-frivillig. Vi vil være der for å hjelpe deg i din tid som frivillig!

MÅ JEG BO I OSLO FOR Å VÆRE FRIVILLIG?

Nei, vi har arrangementer over hele Norge. Om du må reise for å delta på en samling, vil vi dekke reisekostnadene dine.

Hvorfor skal jeg bli frivillig i YFU?

Vi kan tilby deg en unik mulighet som frivillig. Du vil bli en viktig del av vårt program, som vil gi deg nyttige erfaringer og ferdigheter innen interkulturell kommunikasjon, lederskap, organisering og mye mer. Frivillige i YFU er en del av en stor internasjonal familie med felles verdier, erfaringer og engasjement. Hver og en av oss har ulike erfaringer og egenskaper som er viktige for å utvikle YFU. 

HVORDAN KAN JEG BLI FRIVILLIG?

Du kan melde deg her.


Du kan bli medlem i vår «YFU Norges frivillige»-gruppe på Facebook for å holde deg regelmessig oppdatert på hva som skjer i YFU-Norge. Du kan også sende oss en mail til post@yfu.no for å melde deg på vært nyhetsbrev.


Frivillige i YFU er en inkluderende og mangfoldig gruppe mennesker, og det er lett å føle seg velkommen. Vi er alle en del av den store YFU-familien, uansett hvor mye eller lite tid vi kan vie til å være frivillig.

Koster det noe å være frivillig?

YFU dekker kostnader for frivillige som er relatert til ulike aktiviteter med YFU. For eksempel; om du trenger å ta fly til en samling eller kjøpe mat til en sosial kveld, eller andre slike utgifter som oppstår. 

HVOR MYE TID TAR DET Å VÆRE FRIVILLIG?

Frivillighet er akkurat det; frivillig. Det tar så mye eller lite tid som du vil det skal ta. Nasjonale samlinger og seminarer varer vanligvis 2-3 dager, og internasjonale arrangement rundt 5 dager. Det er ingen krav om antall minutter eller timer du må sette av for å være en del av vår YFU-familie. Kom en gang i året, hver helg, det er helt opp til deg!

HVORDAN VET JEG HVORDAN JEG SKAL GJØRE DE ULIKE OPPGAVENE?

Vi har nasjonale seminarer for våre frivillige, der målet er å utvikle nødvendig kunnskap for både nye og erfarne frivillige. Vi har også lagd informasjonsmateriale for de ulike oppgavene, og vi er alltid åpen for å gi enda mer informasjon. Andre frivillige er også en stor kilde til erfaring og kunnskap, da de har vært med på mye tidligere.

Kan jeg bli frivillig i YFU selv om jeg ikke dro på utveksling?

Ja! Vi har frivillige som har kommet til gjennom venner, interesser eller som er familiemedlem av en YFU-alumni. Vi har også frivillige som dro på utveksling med andre organisasjoner, der organisasjonen ikke kan tilby de samme nettverksmulighetene vi gjør. 

FÅR JEG BLITT KJENT MED ANDRE FRIVILLIGE?

Ja, vi har nasjonale og regionale arrangementer for frivillige og elever. Du kan møte andre frivillige i din region, og du kan møte flere frivillige nasjonalt. For eksempel så er gruppene som arrangerer samlinger og seminarer for frivillige nasjonale.

HVOR SKJER ARRANGEMENTENE FOR FRIVILLIGE?

Arrangement for frivillige skjer over hele Norge. Om det ikke er noe som skjer i din by, kan du alltids ta initiativ til å arrangere noe selv, og invitere folk til der du er!

ER DET EN ALDERSGRENSE?

Ja og nei. De fleste av oppgavene for frivillige har ingen aldersgrense, men for noen oppgaver, som å være vertsfamilie eller seniorkontakt, har vi noen krav.